Ga naar de inhoud

Over Lucidus tekst

Photo by Elske van Dijk

.

Mijn naam is Jessica Brussee, de tekstschrijver achter Lucidus tekst. Op deze pagina lees je meer over mijn achtergrond. Natuurlijk leg ik ook graag uit waar de naam ‘Lucidus’ vandaan komt.

.

Over Jessica

Ik studeerde Biomedische Wetenschappen, volgde een masterprogramma in de Epidemiologie en promoveerde op een onderzoek naar astma bij kinderen. In totaal werkte ik ruim 18 jaar als onderzoeker, zowel in de academische wereld als in de publieke gezondheidszorg.

Over al het onderzoek dat ik deed schreef ik dingen op. In wetenschappelijke artikelen, een proefschrift en rapporten, factsheets en memo’s. Daar had ik zoveel plezier in dat ik besloot van schrijven mijn vak te maken.

Ik volgde een aantal cursussen waarin ik leerde over tekststructuur en interviewen. Ik liep een stage om mij verder te bekwamen in het schrijversvak en schreef als vrijwilliger teksten voor een goed doel. En ik richtte Lucidus tekst op.

Met mijn kennis van (bio)medische zaken én tekstschrijven kan ik het beste van deze twee werelden bieden: complexe materie over gezondheid en (bio)medische onderwerpen duidelijk uitleggen. Een tekst schrijven met een heldere structuur, waarin ik de lezer door de materie heen leid. Ik zoek zaken grondig uit, raadpleeg verschillende bronnen en check de feiten. Alles om tot een compleet, helder en aansprekend verhaal te komen waar de lezer wijzer van wordt.

Meer weten over mijn achtergrond?
Check hier mijn LinkedIn profiel.

Neem ook eens een kijkje in mijn portfolio en vorm je een beeld van mijn schrijfstijl. 

.

Over Lucidus

Waarom heet mijn tekstbureau Lucidus tekst? Het woord ‘lucidus’ komt uit het Latijn en betekent ‘helder, duidelijk’. Naast dat een Latijns woord mooi past bij medische teksten, geeft het ook precies weer wat ik wil schrijven: een helder en duidelijk verhaal.